Menu

El Pessebre

Ara que ve Nadal i anirem a la Fira Avícola a cruspir-nos el gall, la gallina i el que faci falta, arriba aquell moment, idíl·lic per alguns i carrincló per uns altres, de muntar el pessebre. Al Prat ja ens hem acostumat a la recreació vivent que fan alguns valents al Parc Nou de Sant Cosme o a les maquetes que altres anònims artesans treballen per exhibir al bell mig de la Plaça de la Vila. El que segurament molts no s'han plantejat és que es podria muntar un bon pessebre vivent amb algunes de les principals figures de la política municipal:

Llegir més ...

Algú deu tenir l’explicació

M’inviten a la inauguració de l’exposició sobre la història del Patí a Vela Català al Cèntric, un bon treball de la Federació Catalana de Vela. Amb absència d’autoritats a l’acte, vaig re-memorar episodis d’una afició un pèl llunyana.
Llegir més ...

Tríptic per a una moció exitosa

Vols que l’il·lustríssim ple de l’ajunta-ment del Prat t’aprovi una moció? Necessites com beure i respirar que el teu text superi l’estret sedàs de l’ecosocialisme sempitern? Llavors, para atenció als consells per a una moció exitosa.
 
1. No avancis per l’esquerra. Siguem conscients que al Prat tenim l’ajunta-ment més d’esquerres com a mínim d’aquesta banda del Llobregat. Així que no ens passem de llestos amb lliçonetes sobre participació ciutadana, ajuts als més necessitats i de cap manera se’ns acudeixi incloure cap demanda de caràcter ecològic. Tota política d’esquer-res que et passi pel cap al Prat ja es fa! Desisteix, insensat! Bé, com a mínim, has de reconèixer que «ja es fan molts esforços» sobre qualsevol tema.
 
2. Evita crítiques. Consell importantíssim. Perquè una moció sigui posada en consideració per l’equip de govern caldrà que tota crítica a la gestió municipal inclosa en el text no fereixi la subtil sensibilitat dels nostres governants. Per això molesta tant la reivindicació sobre L’Artesà i al novembre del 2015 la moció «Amiant Cero» no va prosperar (va incloure mobilització a la Plaça, pressió pel vot favorable d’ICV sobre la qüestió a la UE i denunciava presència d’amiant en indrets del Prat). Ara, parlada prèviament i retirant totes aquelles parts incòmodes ha estat aprovada.
 
3. Pacta l’aprovació prèvia. Al ple no estan ben vistes les sorpreses. Serà exitosa aquella moció consensuada amb l’equip de govern per després escenificar l’adhesió a la sessió plenària. Si vols que tiri endavant, no ho facis d’esquena als que manen... segurament per això al setembre s’ha tombat la moció en suport als encausats pel tancament de protesta a la UAB en defensa de la universitat pública «Som 27 i més».
Llegir més ...

La música sonava bé tot i la lletra

La sintaxi és la disciplina lingüística que estudia l’ordre de les paraules i llur relació. I és que ni l’ordre ni l’ús de les paraules precises no és trivial ni innocent. L’ordre dels missatges és també clau i a vegades ens trobem amb textos que segueixen un ritme frenètic amb postulat rere postulat.
Llegir més ...

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos