Menu

Algú deu tenir l’explicació

M’inviten a la inauguració de l’exposició sobre la història del Patí a Vela Català al Cèntric, un bon treball de la Federació Catalana de Vela. Amb absència d’autoritats a l’acte, vaig re-memorar episodis d’una afició un pèl llunyana.

Cal avançar per als més joves, que el Prat va tenir durant molts anys una de les flotes més importants de Catalunya. Coneguda com la IV Flota, competíem els patinistes locals per tot el Principat marítim. El Club Nàutic Prat va tenir més de 800 socis. AENA i la desídia municipal van arrasar amb maquinària, un munt d’il·lusions i històries esportives. Per això una exposició sobre el Patí a Vela resulta tan atractiva.

En va, vaig donar voltes entre els diferents plafons per trobar algun referent del Patí al Prat. Cap menció,

cap imatge. No m’ho podia creure! La millor sala d’exposició de la ciutat durant dos mesos tractarà el tema i cap tècnic s’ha adonat de l’anomalia? O potser sí, i és una seqüela més de l’evident propòsit de no considerar història local tot allò que no protagonitzen “los padres de la patria”.

El Patí a Vela al Prat mai va fer ús de diners públics per perdurar tants anys. Em sembla que això és inadmissible, ja que sense diners públics no es pot exercir el control. I si no vaig errat, que és possible, estaríem davant d’una incompetència tan evident com perillosa, ja que de nou posaríem en perill la poca història que ens està quedant.

Recomano que aneu a veure l’exposició, val la pena, però fora el mateix si l’haguessin fet al Pallars o a Deltebre.

Darrera modificació elDijous, 01 Desembre 2016 11:43
Tornar al principi

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos