Menu

El Pessebre

Ara que ve Nadal i anirem a la Fira Avícola a cruspir-nos el gall, la gallina i el que faci falta, arriba aquell moment, idíl·lic per alguns i carrincló per uns altres, de muntar el pessebre. Al Prat ja ens hem acostumat a la recreació vivent que fan alguns valents al Parc Nou de Sant Cosme o a les maquetes que altres anònims artesans treballen per exhibir al bell mig de la Plaça de la Vila. El que segurament molts no s'han plantejat és que es podria muntar un bon pessebre vivent amb algunes de les principals figures de la política municipal:

Déu: No és una figura física als pessebres però resulta que és qui ha creat tot plegat. Una mica com passa a El Prat amb Tejedor: no es deixa veure en excés però és totpoderós, omnipresent i el creador de tota obra pratenca des de fa 34 anys. El culte a la seva obra és tal en determinats cercles que criticar la seva gestió pot ser castigat com a heretgia.


Els pastorets: Els regidors socialistes. Legislatura rere legislatura porten a pasturar els seus ramats pels prats de l'amo ecosocialista. De tant en tant, Déu totpoderós els deixa munyir alguna ovella i gaudir del seu propi formatge. Suficient per continuar quatre anys més sense gaires estirabots.

El nen Jesús: La seva cara i fins i tot el seu sexe són encara una incògnita per desvetllar. De moment només podríem posar un nadó ben embolicat en una manta o un llençol. Sigui qui sigui, haurà de fer efectiva la continuïtat de l'obra de Déu en la terra pratenca en les eleccions municipals d'aquí a uns tres anys però haurà d'anar amb compte amb aquesta difícil tasca, no sigui que acabi crucificat abans d'hora.

El caganer i els Reis Mags: Els diferents candidats i regidors de l'oposició. Els dos personatges pessebrístics s'hi escauen bé perquè per una banda es pot considerar una important consecució de cagades no plantar cara elecció rere elecció el poder del Déu actual. Per l'altra, la seva escassa mobilització de vot per aconseguir un canvi de la religió predominant, es pot considerar, l'or, l'encens i la mirra que necessita el proper nen Jesús. Els recentment arribats partits de l'autoanomenada "nova política" de moment només han pogut assumir el paper de patges reials i, a sobre, escindits i enfadats entre ells mateixos.

Darrera modificació elDimarts, 07 Febrer 2017 08:24
Més en aquesta categoria: « Tríptic per a una moció exitosa
Tornar al principi

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos