Menu

Tercer incident a PlastiVerd

El passat 22 de novembre cap a les cinc de la tarda es va generar un incendi a la fàbrica PlastiVerd, antiga Seda de Barcelona. El foc es va originar en la conducció de gas i en la turbina que genera l’electricitat, i el que cremava era l’oli tèrmic refrigerant que es trobava a la maquinaria. Aquest tipus de producte va provocar un fum de color negre, espès i molt visible. A les onze de la nit, l’incendi es va donar per extingit després que treballessin fins a 20 dotacions de bombers.

Ha estat el tercer cop que aquesta planta industrial pateix fuites d’oli tèrmic, però els altres cops sense arribar a cremar. No obstant això, va generar males olors, entre altres molèsties que afectaven la població. Ni en les fuites anteriors ni en l’incendi van saltar les alarmes acústiques, ja que els incidents no formen part dels riscos establerts com a fuites químiques. En l’incendi, es va valorar que el fum no era tòxic per a la població i a més a més, el vent l’estava sent orientat cap al Parc agrari. Tot i això, es va recomanar el confinament dels veïns.

L’ajuntament, que va afirmar que aquest tipus d’incendis són comuns en les fàbriques, ha sol·licitat a la Generalitat que revisi les instal·lacions.

Tornar al principi

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos